Intersindical Salut exigeix que s’acabe el caos estructural en la contractació de veterinaris de Salut Pública

El Sindicat denuncia la vulneració constant dels drets laborals d’aquest col·lectiu

02 / 07 / 2024 | Intersindical

Intersindical Salut – IV ha denunciat en repetides ocasions la contractació irregular de personal funcionari dependent de la Conselleria de Sanitad per a cobrir els llocs veterinaris de salut pública. La Conselleria, en comptes de buscar una solució definitiva, utilitza a aquests professionals com a comodins per a dissimular el caos organitzatiu que pateix el sector.

Un exemple d’aquest caos organitzatiu és que es contracten veterinaris d’un determinat departament de salut, però, en canvi, fan el seu treball en escorxadors que són competència d’un altre. A més, se’ls imposen condicions de treball diferents a les que haurien d’assumir: horaris nocturns, de cap de setmana i festius, amb l’agreujant que aquesta penúria no els reconeix en la nòmina. Tot açò constitueix una vulneració clara dels seus drets laborals.

La situació és especialment evident en els CSP de Torrent, València, Catarroja i Alzira, on es contracta veterinaris d’àrea per a escorxadors que ja no existeixen i se’ls obliga a desplaçar-se a centres d’altres localitats. És sagnant la situació que pateix el personal interí que s’ha contractat com a Inspector Veterinari d’àrea. Aquestes persones, a pesar que realitzen l’horari i les funciones que corresponen a eixa categoria, cobren prop de 2.400 euros menys a l’any.

No es tracta d’un fet conjuntural, sinó d’un greu problema estructural. Per aquest motiu, des d’Intersindical Salut exigim a la Conselleria de Sanitad que solucione aquest caos organitzatiu i pose ordre en els centres de salut pública. Que adapten els llocs de veterinari a les necessitats reals del servei i que deixen de vulnerar els drets laborals del personal interí.





  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.